MH Zorgt

Advies en voorlichting bij langdurige zorg en intensieve terminale zorgEven voorstellen.

Mijn naam is Margriet Hazelaar, 42 jaar en al 12 jaar woonachtig in Vries met mijn gezin.

Ik ben in 2003 afgestudeerd als verpleegkundige en heb daarna een aantal jaren in een Academisch Ziekenhuis gewerkt. Ik heb veel ervaring opgedaan als transferverpleegkundige. In deze functie coördineerde ik het traject van ontslag tot thuiskomst van de patiënt. Mijn werk kenmerkte zich in het geven van advies over thuiszorg en (medische) hulpmiddelen en het organiseren van een goede thuiskomst voor de patiënt.

Naast mijn werk in het ziekenhuis heb ik de docentenopleiding gevolgd aan de Noordelijke Hogeschool te Leeuwarden. In 2007 ben ik afgestudeerd als docent Verpleegkunde.

Vanaf 2009 heb ik de overstap gemaakt naar een bemiddelings- en adviesbureau in thuiszorg waar ik als zorgmanager tot 2017 veel kennis heb opgedaan in de verschillende takken van “zorgland”. In deze 8 jaar heb ik de AWBZ zien verdwijnen en de nieuwe wetten WLZ, ZVW en WMO zien komen. Voor mij was het een uitdagende zoektocht om alle aspecten van deze nieuwe wetgevingen eigen te maken en mijn cliënten tijdens huisbezoeken van het juiste advies te kunnen voorzien. Ik heb geleerd om cliënten in eenvoudige taal uit te leggen hoe het werkt in de zorg. Daarnaast voerde ik voor een aantal cliënten hun PGB administratie. Ik beschik daarnaast over de kennis en vaardigheden om indicaties te stellen voor ZVW cliënten. 

Cliënten vertelden mij regelmatig hoe dankbaar ze waren met mijn persoonlijk advies omdat ze het gevoel hadden van het kastje naar de muur te worden gestuurd door overkoepelende organisaties of dat ze vastliepen in de vele informatie op het internet. Hier is mijn idee ontstaan om van mijn opgedane kennis van de afgelopen jaren mijn werk te maken. Ik wil u graag onafhankelijk kunnen voorlichten en adviseren over de mogelijkheden in uw omgeving en u tevens wegwijs te maken in een bureaucratisch web van wetten en regels.

Naast mijn adviesfunctie werk ik als ZZP'er en coördinator in de intensieve terminale 24 uurs zorg.