MH Zorgt

Advies en voorlichting bij langdurige zorg en intensieve terminale zorgVoorlichting

Tijdens een huisbezoek vertel ik u over de verschillende wetten zoals de Zorgverzekeringswet (ZVW), de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Wet Langdurig Zieken (WLZ). Ik leg u uit wat deze verschillende wetten inhouden en wat dit voor u betekent in uw situatie. 

Daarnaast kan ik u informeren over de verschillende mogelijkheden (en onmogelijkheden) voor het verkrijgen van een persoonsgebonden budget (PGB) voor de WLZ en de ZVW. Ik leg u uit wat de functie van het Zorgkantoor, de zorgverzekeraar,  het CIZ en de SVB is. Naast deze inhoudelijke informatie kan ik u informeren over de thuiszorgorganisaties in uw regio.  De mogelijkheden van de verschillende thuiszorgorganisaties, verpleeghuiszorg, dagopvang, hulpmiddelen en ziekte gebonden organisaties kan ik u uitleggen en hun materialen aanreiken. 

Advies

Naast de algemene informatie die u krijgt tijdens dit huisbezoek zal ik uw persoonlijke situatie inventariseren samen met u en/of uw familie of mantelzorger. Ik zal samen met u gaan kijken waar de knelpunten zitten en waar de mogelijke oplossingen liggen. Het is van groot belang om samen in mogelijkheden te denken in plaats van in onmogelijkheden. Aan de hand van dit gesprek zal ik u een advies op maat geven die past bij uw specifieke situatie. Dit advies is volledig onafhankelijk. 

Het huisbezoek wordt zodanig ingepland dat uw familie of mantelzorger aanwezig kan zijn. Ook is er de mogelijkheid voor een afspraak tijdens de avonduren of in het weekend. Eén gesprek van ongeveer 2 uur is veelal voldoende.

Tijdens het huisbezoek krijgt u een samenvatting van alle informatie op papier en direct advies op maat!


Aanvullende diensten

Wanneer u na het eerste gesprek direct of na enige tijd over wilt gaan tot indicatiestelling voor de ZVW of WLZ kan ik u hierbij begeleiden. Ook als u kiest voor een PGB kan ik u hierbij volledig helpen en instrueren of zelfs de gehele omzetting en administratie voor u voeren. Tijdens mijn huisbezoek kan ik u informeren over de verschillende mogelijkheden, voorwaarden en de kosten hiervan.